Els nostres teatres

Grup Balañá

Segueix-nos

FAQs

Què és el servei d'Entrada Flexible (o Flexiticket)?

És un servei perquè puguis estar tranquil i tenir l'opció de canviar les teves entrades per qualsevol imprevist que pugui sorgir. Aquesta opció s'afegeix al confirmar la compra de les teves entrades per la web.

Si finalment necessites fer un canvi, omple aquest formulari com a mínim 48h abans de l'inici de l'espectacle que vols canviar.

Ull!, només es podrà fer un canvi per un import igual o superior al que tens previst cancel·lar, i sempre estarà subjecte a la disponibilitat de la nova data o nou espectacle.

Com funciona l'Entrada Flexible?

Has d'haver afegit el servei d'Entrada Flexible a la teva compra. Una vegada hagis decidit canviar la data de les teves entrades, segueix aquests passos:
1. Assegura't que compleixes tots els requisits per aplicar el servei,
2. Omple el formulari,
2. Fes la compra per a la nova data.

Tingues en compte que:
- La compra per a la nova data ha de ser de com a mínim el mateix valor que la primera compra.
- La nova compra està subjecte a la disponibilitat de cada moment.

Tinc entrades per un espectacle i no puc venir, què faig?

La compra d’entrades és definitiva, si no has afegit l'Entrada Flexible durant la teva compra, o no cumpleixes el requisits, no és possible tramitar la devolució. Atenció! Només gestionem les entrades comprades a la nostra web i a la taquilla del teatre, si les has comprat en un altre canal de venda, posa’t en contacte amb ells directament. 

No he rebut l’email de confirmació amb les entrades, què faig?

Primera pregunta obligatòria: Has revisat l'spam? 
Si no està allà, escriu-nos aquí i et reenviarem les entrades. Abans, tingues en compte: 
- Que les entrades que estàs buscant les has comprat al nostre web (si les has comprat en un altre canal, posa't en contacte amb ells). 
- El nostre horari d'oficina, si no contestem a temps, ves al teatre amb temps perquè t'ho puguem gestionar des d'allà. Recorda que el teatre obre 1h abans de l'inici de funció. 

On compro les entrades?

Recomanem que les compris al nostre web o a canals col·laboradors oficials. 
No ens fem responsables de les entrades comprades a canals no oficials com ViaGogo o StubHub, així com tampoc ens podem fer responsables de les estafes que generen. 

He comprat entrades en una altra plataforma i vull fer canvis, què faig?

Posa’t en contacte directament amb la plataforma on hagis comprat les entrades.

He d’imprimir les entrades?

No cal que imprimeixis les teves entrades, des del mòbil és suficient per llegir el QR a l'entrada. 

Vull saber quant dura un espectacle i l’idioma, on ho miro?

A la fitxa de cada espectacle està tota la informació d'aquest tipus. Si no la trobes, fes-nos-ho saber posant-te en contacte amb nosaltres aquí.

Quin és l’horari de taquilla?

L’horari de taquilla varia en funció de la programació. Ens trobaràs des de 1h abans de l’inici de la primera funció i fins a 15 minuts després de l'inici de l'última.

Els locals estan adaptats per persones amb mobilitat reduïda?

No sempre l'arquitectura original dels locals ens possibilita l'accessibilitat universal que ens agradaria tenir, però estem treballant per facilitar-ho al màxim. 

En tots als locals comptem amb llocs reservats per a cadira de rodes. Podeu comprar-los online a la nostra web. En el plànol de cada espectacle, veureu senyalitzat els llocs indicats amb la seva tarifa de preu. Tingueu en compte que en els llocs habilitats per a cadira de rodes no hi ha butaques, és un espai perquè puguis anar amb la cadira de rodes. 

Pel que fa altres discapactitats (oïda, visió o altres) podeu mirar si hi ha funcions adaptades a la fitxa de cada espectacle.

Vull donar-me de baixa de la subscripció de la Newsletter, com ho puc fer?

A la part inferior de cada Newsletter tens l’opció de donar-te de baixa. A la part inferior de la pàgina web, tens l'opció de tornar a subscriure't ;)

Vull comprar entrades per anar en grup, com ho faig?

Alguns espectacles tenen condicions especials per a grups de més de 10 persones, mira la fitxa de l'espectacle, si és així, escriu-nos un email a grups@balanaenviu.com i fes la teva petició. 

Animals

Llevat de gossos d’assistència, no hi poden entrar animals.

Aliments i begudes

És prohibit d’entrar amb begudes o menjar de fora. Pots comprar consumicions als bars dels teatres on tenim una gran varietat de begudes i snacks. Si has adquirit la teva consumició al bar podràs entrar a la sala amb ella. 

Objectes perillosos

És prohibit d’entrar amb objectes considerats perillosos. Recorda que el teatre es reserva el dret d'admissió en cada cas. 

Llogueu els locals per altres esdeveniments?

I tant! La singularitat de les nostres sales i a la nostra experiència en l'organització de grans espectacles t'ho posaran molt fàcil per crear un esdeveniment que realment marqui la diferència. 

Si estàs interessat en llogar un dels nostres espais, posa't en contacte amb el següent formulari.


La teva carta de referència per l'entreteniment més autèntic de Barcelona

Subscriu-te. Volem que t'aturis un segon de la vida tan frenètica que portes, que aixequis el cap i vegis tot el que tenim per oferir-te. Convidar-te, si ens deixes, a despertar, a sentir, a passar-t'ho bé, a pensar i a estimar, més. Tindràs accés exclusiu a promocions que no es poden desaprofitar: 2x1, 4x3, vendes anticipades, i tot el que se'ns pugui ocórrer. T'apuntes?

Tens dubtes? Contacta amb nosaltres i atendrem el teu cas el més aviat possible.
Tens dubtes?