Els nostres teatres

Grup Balañá

Balañá en viu neix per diferenciar la part d'espectacles en viu de Grup Balañá, empresa cultural de referència a la ciutat comtal amb una àmplia oferta de cinemes i teatres des de 1943. 

Descobreix Balañá en viu

Descobreix Balañá en viu

Fa 30 anys que movem tota mena d'espectacles en viu a Barcelona, i no sabem fer res més (almenys no amb la passió amb la qual estem acostumats). El que llegireu a continuació, són només algunes fites que hem volgut destacar al llarg de la nostra trajectòria, però estem fets de cada funció, cada artista, cada companyia, cada productora, cada tècnic/a i cada espectador/a que han passat pels nostres teatres durant tots aquests anys. Per tots vosaltres, iniciem una nova etapa per oferir una experiència més bidireccional, interactiva, global i tecnològica. Així, us donem la benvinguda a l'evolució de Grup Balañá Teatres. Us donem la benvinguda a Balañá en viu.

1943

Comencem!

El primer cinema. El "Avenida de la Luz", situat a un passadís comercial soterrat a l'estació Plaça Catalunya. 

1943

1976

Rock'n'roll a la Monumental

A partir de 1976 es fan concerts a La Monumental de Els Rolling Stones, Bob Marley, Tina Turner, Bruce Springsteen, Sting,...

1976

1990

La Cubana inaugura el Club Capitol com a teatre

El Club Capitol (inaugurat com a cinema el 1926) inicia la seva transformació per acullir dues sales de teatre. Aquí es representa el gran èxit de La Cubana "Cómeme el Coco, Negro". 

 

1990

1992

Més teatres, Bruce i Lou

El 1992, dos antics cinemes es converteixen en teatre: el Teatre Tívoli i el Teatre Borràs.

En aquest mateix any, tal i com es mostra al Bar María de Gràcia, Bruce Springsteen fa dos concerts acústics al Teatre Tívoli. Lou Reed i Bryan Ferry, també formen part de la cartellera musical d'aquest any. 

1992

1997

I, arriba Pepe Rubianes

"Rubianes Solamente" és l'espectacle que aterra al Capitol de la mà d'un pràcticament desconegut 'galaico-catalán' Pepe Rubianes. Un espectacle que va mantenir-se en cartell fins el 2008. El 2010, aquesta mateixa sala es va denominar sala Pepe Rubianes en homenatge al còmic.

Així comença un nou format, els monòlegs, que, a través de diferents intèrprets, omplen el Capitol fins l'any 2020.

A més de monòlegs, el Capitol acull els començaments de grans artistes com el mag Antonio Diaz (actual Mago Pop), Goyo Jimenez, Quim Masferrer o Carlos Latre.

1997

2000

Al carrer Casp

El Cinema Novedades reobre les seves portes com a teatre amb el musical "A Little Night Music" dirigit per Mario Gas. 

"Arte" de Yasmina Reza al Teatre Tívoli significa la tornada de Josep Maria Flotats als escenaris de Barcelona.

2000

2007

El Coliseum

Des de la seva obertura, el Coliseum programa grans estrenes de cinema, fins al 2007, quan es converteix en un teatre que alberga espectacles de gran format: musicals, concerts de música, màgia, stand-up comedy... de produccions tant locals com internacionals. 

El Centre Dramàtic Nacional porta al Teatre Tívoli "Un Enemigo del Pueblo" dirigit per Gerardo Vera i "Marat-Sade" amb la Companyia Animalario. 

2013

Circ i cabaret a la Gran Vía

El Teatre Coliseum es converteix en un cabaret amb taules, llumetes i copes, per l'estrena de "The Hole", la proposta més canalla i disco de la ciutat. 

2013

2018

El Tívoli es vesteix de rosa!

Un rosa que dura 5 temporades!

"La Jaula de las Locas" arriba al Tivoli de la mà de Nostromo, Angel Llàcer i Manu Guix. Aquest mateix equip és el creador de "Cantando Bajo la Lluvia" (nº 1 en espectadors a la temporada 2022-2023).

Aquesta temporada podrem gaudir de "The Producers". 

2018

2022

La Perla29 i Balañá s'ajunten per crear un projecte efímer a l'Aribau Cinema

Reconvertim la mítica Sala 5 del Aribau Cinema per acollir temporalment "Hamlet Aribau", dirigit per Oriol Broggi i protagonitzat per un fantàstic Guillem Balart. 

 

2022


La teva carta de referència per l'entreteniment més autèntic de Barcelona

Subscriu-te. Volem que t'aturis un segon de la vida tan frenètica que portes, que aixequis el cap i vegis tot el que tenim per oferir-te. Convidar-te, si ens deixes, a despertar, a sentir, a passar-t'ho bé, a pensar i a estimar, més. Tindràs accés exclusiu a promocions que no es poden desaprofitar: 2x1, 4x3, vendes anticipades, i tot el que se'ns pugui ocórrer. T'apuntes?

Tens dubtes? Contacta amb nosaltres i atendrem el teu cas el més aviat possible.
Tens dubtes?